Граничните полицаи да бъдат и пътни полицаи. Такава промяна в правилника

...
Граничните полицаи да бъдат и пътни полицаи. Такава промяна в правилника
Коментари Харесай

Предложение: Граничите полицаи да станат и катаджии

Граничните служители на реда да бъдат и пътни служители на реда. Такава смяна в правилника за Правилника за устройството и активността на Министерство на вътрешните работи е пусната за обсъждане в държавния Портал за публични съвещания.
" По този метод ще се приключи отрицателната процедура, която отклонява граничните служители на реда от директната им служебна активност по осъществяване на граничен надзор. Същевременно ще се избегне отклонение на чиновници от “Пътна полиция “ от поставените им съответни задания, ще се ограничи генерирането на повече разноски за гориво, не на последно място по значимост – ще се понижи времето за изчакване на водачите при съставянето на актове за нарушаване и фишове по закона ", се показва в претекстовете към промените в нормативния акт.
Ако те бъдат приети, граничните служители на реда ще могат да стопират коли и да глобяват извършители в периметъра на пропускателните пунктове и граничните зони.  Освен мигранти, граничните служители на реда да хващат и глобяват нередовни водачи, планува планът.
" Сега единствено пътните служители на реда могат да пишат акт или фиш. Двойният надзор в граничните региони и контролно-пропусквателен пункт - по този начин ще понижим нарушителите “, изясни вътрешният министър Калин Стоянов. " Само и само в случай че се заплащат санкциите, това е единият от методите да пречупим това възприятие на безотговорност, което от години цари по българските пътища “, допълва още той.
Сега пътните служители на реда от време на време пътуват с часове до мястото на случая. " Особено при опитите да бъдат превозени, да кажем, група мигранти от точка А до точка Б, много постоянно се открива, че водачите не имат примерно удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство “, разяснява Радослав Кулеков, зам.-директор на Групово дело " Гранична полиция ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР